Navnet Merkaba By Sara Savannah er inspireret af merkaba-stjernen, der er en hellig geometrisk form.
Ordet ‘Merkaba’ betyder ‘krop og sjæl omgivet af lys’.
Navnet Merkaba By Sara Savannah repræsenterer forbindelsen mellem de ikke-fysiske og fysiske sfærer, og afspejler min vision om at bringe lys og håb ind i en svær tid.
Det er vigtigt for mig at opfylde og omsætte individuelle ønsker og hver enkelt livshistorie, så afskeden afspejler det særlige menneske der var.
Jeg lytter med hjertet og agerer autentisk og nærværende. Overblikket, roen og nærværet til det, finder jeg ved bevidst at arbejde med min krop, hjerne og sjæl. Kun ved at være mit ægte jeg i alt hvad jeg gør, kan jeg være noget for andre.
Med udgangspunkt i afdødes livsfortælling hjælper jeg med at skabe personlige begravelser, bisættelser og borgerlige ceremonier.
For at hver eneste afsked bliver meningsfuld og personlig, bidrager jeg med anderledes idéer og muligheder – for eksempel i forhold til sangvalg, at skrive personlige hilsner på kisten, kreative og personlige kistedekorationer, og måske skal din kære sendes afsted, imens der sendes balloner mod himlen, når rustvognen kører væk?
Jeg gør desuden op med forestillingen om, at en rustvogn skal være sort: Den sidste køretur er en hyldest til det levede liv hos det menneske, der var.
På en utraditionel måde betræder jeg en traditionel branche med en anderledes tilgang, utraditionelle løsninger, bæredygtighed i fokus og med hjerte, sjæl og ægthed i alt hvad jeg gør.
Kun fordi vi skal dø, giver livet mening.
Jeg mistede mine ultimative livsvidner alt for tidligt, hvilket har sat livet og døden i perspektiv for mig:
‘Livet og døden er ikke modsætninger, de er forudsætninger; døden er et grundvilkår for at leve på Jorden.’
Vi dør ikke af at tale om døden.
Jeg vil faktisk hævde, at det giver næring til vores liv, eller rettere den måde vi lever på.
Derfor tør jeg gå med dig derind, hvor sorgen fylder og smerten er stor, så døden bliver flettet ind i livet – både det liv der var, og det der er.
I alt hvad vi gør, bestræber vi os på, at handle med omtanke for miljøet.
Det afspejles blandt andet i vores valg om, ikke at have et fysisk salgskontor, at vi – udover traditionel kistepynt – tilbyder dekorationer kreeret af evighedsblomster og andre ikke-forgængelige materialer, at vores samarbejdspartnere helst er lokale, og at vores produkter, så vidt muligt, er danskproducerede, miljøvenlige og/eller bæredygtige.
Derfor er vi også stolte af, at være blandt de første forhandlere af Green Goodbye-konceptet i Aalborg.
Vi har forpligtet os selv og hinanden til løbende at holde os orienterede om nye miljøvenlige og/eller bæredygtige tendencer og tiltag i branchen, og selv bidrage hertil.
Sara Savannah er blandt andet bestyrelsesmedlem i Foreningen for Formuldning.
Foreningen har til hovedmål at lovliggøre begravelsesformen formuldning, også kaldet NOR (naturlig organisk reduktion) eller kompostering.
Flere andre lande har allerede lovliggjort begravelsesformen – blandt andre Tyskland (Se video her).
Ved en begravelse (jordfæstelse) sænkes kisten med den afdøde ned i jorden på en kirkegård.
Ved en bisættelse bliver den afdøde kremeret (brændt), efterfølgende kommer afdødes aske i en urne, som enten sænkes i jorden, typisk på en kirkegård, eller spredes over vand.
Ønsker du en askespredning over vand, gælder der særlige regler:
Valget mellem begravelse og bisættelse afhænger af individuelle, kulturelle og religiøse præferencer.
En borgerlig ceremoni er ikke knyttet til en specifik religiøs tradition.
Det er altså en ikke-kirkelig handling, der ærer og tager afsked med en afdød på en ikke-religiøs måde.
Ordet ‘rustvogn’ stammer fra det militære begreb ‘rustning’. Oprindeligt var rustvognen et militært køretøj, der transporterede militærets udrustning. Efter at udrustningen var afleveret, blev rustvognen ofte brugt til at bringe faldne soldater tilbage. Dermed blev rustvognen symbol på døden og dens relation hertil, og derfor hedder bedemandens køretøj i dag en ‘rustvogn’.
Da hver enkelt afsked er personlig og individuelt tilrettelagt, er der ikke en one-price fits all.
Der er mange forskellige faktorer, der har betydning for det endelige beløb, blandt andet: Hvor er afdøde? Hvor og hvordan skal afskeden foregå? Hvilken kiste skal afdøde have? Hvilken urne skal afdøde have? Skal kisten dekoreres?
Hos os er priserne transparente, og til at forstå: Vi gennemgår altid de valgte ydelser og produkter ved den første samtale.
Det korte svar er: Ja, det kan du.
Der er ingen lovgivning eller regler der foreskriver, at du skal bruge en bedemand i forbindelse med et dødsfald. Dog er det vigtigt, at du i forbindelse med transporten af afdøde, henholder dig til straffelovens regler – blandt andet om ‘sømmelig omgang’.
For køb af kiste og urne skal du dog i kontakt med en bedemand.
Bedemandsforretningen Merkaba By Sara Savannah har adresse i Gug/Aalborg, og dækker Aalborg og omegn.
Det betyder, at jeg primært er:
Du er altid velkommen til at ringe med forespørgsler fra andre dele af landet.
Du er altid velkommen til at kontakte en bedemand, så snart du har mistet en kær. De fleste bedemænd står til rådighed hele døgnet. Mange har brug for at få svar på spørgsmål, og/eller har brug for at snakke og blive lyttet til.
Dog er der nogle lovgivningsmæssige omstændigheder, der skal være på plads, inden bedemanden kan hente den afdøde – For eksempel skal der være udstedt en dødsattest. Så du kan i princippet vente med at ringe, til efter det er sket.
En bedemand kan også være behjælpelig med at nedskrive dine sidste ønsker (“Min Sidste Vilje”), og give dig råd og sparring herom. Jeg vil anbefale, at du kontakter bedemanden, så snart du har besluttet dig for at udfylde dokumentet. På den måde skaber du et grundlag for, at dine ønsker imødekommes, og det gør det nemmere for dine kære at planlægge din afsked.
Gertrud Rasks Vej 64, 9210 Aalborg
CVR: 44876655